Kontakti-impron jamitunti tiistaisin

Päivitetty: 12. elok.joka tiistai 16.30-18.30


Maatalo - Mahdollisuuksien Talo


Kauppakatu 19 C , Jyväskylä


*** *** ***

Kontakti-improvisaatio, kontsu, on liikkeellinen tai tanssillinen improvisaation muoto, jossa liikutaan yhden tai useamman ihmisen kanssa fyysisessä kontaktissa. Painon jakaminen, antaminen ja ottaminen on yksi lajin lähtökohdista ja painon kanssa leikkiminen voi johtaa akrobaattisiinkin liikkeisiin tai pysyä rauhallisena liikkeenä. Jokainen liikkuu omista lähtökohdistaan käsin, ensikertalaiset ja pitkään harrastaneet harjoittelevat ja jamittelevat yhdessä. Tunneilla ja jameissa voidaan tanssia hiljaisuudessa tai musiikin kanssa.


Kontakti-improvisaatiossa keho herkistyy kuuntelemaan kosketusta: kuinka kosketuksella voi ohjata ja tulla ohjatuksi.


Tiistain kontakti-improvisaatiotunneilla tutustumme lajiin alussa harjoitteiden kautta ja jatkamme kohti vapaata jamitilannetta, jossa jokainen voi liikkua vapaasti. Kerran kuussa on vapaat jamit, joissa ei ole alussa ohjausta, mutta tilassa on vastuuhenkilö, jonka puoleen voit kääntyä tarvittaessa.


𝗠𝗶𝗹𝗹𝗼𝗶𝗻 𝗷𝗮 𝗺𝗶𝘀𝘀ä?

Viikottaiset tiistaitunnit Jyväskylän Maatalolla tiistaisin kello 16.30-18.30.


Tämän lisäksi järjestetään kerran kuussa kontakti-improvisaatiotyöpaja, jossa syvennämme lajituntemusta ja jamittelemme vapaasti pidempään.


𝗠𝘂𝗶𝘀𝘁𝗮𝘁𝗵𝗮𝗻 𝘀𝗲𝘂𝗿𝗮𝗮𝘃𝗮𝘁 𝗮𝘀𝗶𝗮𝘁 𝘁𝘂𝗹𝗹𝗲𝘀𝘀𝗮𝘀𝗶 𝘁𝘂𝗻𝗻𝗶𝗹𝗹𝗲:

- aloitamme ja lopetamme yhdessä

- pidä huolta itsestäsi. Vain sinä tiedät, mitä sinä tarvitset.

- kuuntele toista, keholla ja korvilla. Jokainen voi keskeyttää tanssin halutessaan eikä tanssikumppanin tarvitse selittää, miksi lähti tanssista.

- ota mukaan vaatteet, joissa on mukava ja helppo liikkua sekä halutessasi vesipullon


𝗝𝗮𝗺𝗲𝗶𝘀𝘀𝗮:

- pidä taukoja tarvittaessa, voit välillä myös katsoa muita

- voit tanssia yhden tai useamman parin kanssa, triot, kvartetot, muut yhdistelmät ja koko ryhmän yhteiset improvisaatiot ovat tervetulleita!

- voit lähteä tanssista pois milloin vain, selittelemättä. Voit vapaasti tanssia tai olla tanssimatta jonkun kanssa, jos et halua.

- jamitila on lähtökohtaisesti tarkoitettu tanssimiselle. Mikäli haluat keskustella aktiivisemmin, voit käydä keskusteluja salin ulkopuolella. Voit kuitenkin tarvittaessa puhua tanssiparillesi muutamalla sanalla, mikäli haluat jakaa jotain.

- rauhalliset, vähän liikkuvat tanssit ja makaaminen on hyvä sijoittaa salin sivuille samoin kuin tavarat, jotta tanssilattia on vapaa ja turvallinen tilaa ottaville, nopeillekin tansseille.

Kontakti-improvisaation periaatteita Maatalolla on koottu tänne:

https://docs.google.com/…/1A1nTqjLeVzbZelC9MOe9F2uwwf…/edit…

Käythän lukemassa ne ennen tuloasi!


Mahdollisuuksien Talo

Mahdollisuuksien Talo on tila, joka luodaan yhdessä. Tunnit ja työpajat ovat lähtökohtaisesti maksuttomia, mutta osallistujia pyydetään osallistumaan 3-5 euron suuruisella lahjoituksella Maatalolle toiminnan tukemiseksi. Osallistujat voivat osallistua myös Maatalon ylläpitoon ostamalla teetä tai vessapaperia, liittymällä yhdistyksen jäseneksi / kannatusjäseneksi ja pitämällä tilaa siistinä. Myös juuri sinä olet tervetullut yhteiseen olohuoneeseen ja yhteisöön.


𝗧𝗲𝗿𝘃𝗲𝘁𝘂𝗹𝗼𝗮!

kuva : Pixabay


 

Maatalo - Mahdollisuuksien Talo


Kauppakatu 19 C , Jyväskylä
33 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki